2014. július 11., péntek


Film ajánló: Wall Street farkasa

Cím: A Wall Sreet farkasa (The Wolf of Wall Street)
Megjelenés: 2013
Műfaj: önéletrajzi filmdráma
Rendező: Martin Scorsese
Főszereplő: Jordan Belfort (Leonardo DiCaprio)
Ország: USA

Időtartam: 179min
Korhatár: 16+


Tartalma:

A viszonylag hosszúra sikeredett, kitűnő minőségű amerikai film, ami egy részletében sem mondható sorozatgyártmány sablonnak, a sikeres tőzsde ügynök, Jordan Belfort felemelkedését és bukását követi végig.
A film igazán figyelemkeltő részlettel kezdődik, azt mutatja be, mikor már Jordan milliomos lett, majd végül vissza sodor bennünket a kezdetekhez, ahol a főszereplő egyszerű, ember volt, feleségét pedig Teresának hívták.
A Wall Street egy tőzsde bankjában kezdte pályafutását, kapcsolóként. A főnöke, Mark Hanna bevezette a brókerek világába ahol az egyik legfontosabb dolog a drog. Jordan hamarosan bejegyzett bróker lett, ám a cég ahol dolgozott lehúzta a rolót. Élete válságba került. Hamarosan megalapította a saját cégét, ami elképesztő tehetségének köszönhetően gyorsan óriássá nőtte ki magát. Közben viszont nagyobbnál nagyobb csalásokat követett el. Megcsalja feleségét, Naomival, majd miután Teresa rájön elválnak, és Jordan elveszi Naomit. Két gyermeke születik, Jordan viszont rendszerint drogozik és nőzik a végtelenségig.
Fizetése több millió dollár havonta.
Ezáltal kapzsi és erkölcstelen lesz, végül az FBI nyomozni kezd utána. Próbál minden nyomot eltüntetni, de nem sikerül neki. Börtönbe kerül, és elválik Naomitól.

A film megtörtént, igaz eseményeken alapul.



Személyes vélemény: 

Nem túlzás ha azt mondom, soha életemben nem láttam ennyire jó filmet. Az elkészítése több mint 100 millió dollárba került, ami meg is látszik rajta. Mindenkinek ajánlom, engem nagyon lekötött, és teljesen bezsongtam tőle. 



Szaffy

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése