2013. augusztus 11., vasárnap

15. Kritika: Between two fires

A blog megtekintéséhez katt.

Kinézet: Sok hozzáfűznivalóm nincs, mivel nagyon szép. Egyedül ami kicsit zavaró számomra, az a fejlécen levő Niall fej. Mondjuk értem én, hogy ő a harmadik, aki Harry és Letti közzé furakodik, csak kicsit érdekes látványt nyújt. Esetleg még a szereplőket betehetnéd a modulsávban, de így is jó.

10/9

Helyesírás: Néhol sok a szóismétlés, illetve el is gépelsz szavakat, de ezek kis mennyiségben fordulnak csak elő. Ami viszont zavar, az a két pont (..) használata, ha hatásszünetet akarsz, javaslom a három pontot (…). A párbeszédeket pedig nem szükséges dőlt betűvel írni, csak, ha ki akarsz valamit emelni esetleg. Alapjában véve helyesen írsz, csak mielőtt felraksz egy-egy részt, ajánlom, hogy nézesd át valakivel, mivel előfordul, hogy sokszori átolvasás után sem vesszük észre saját hibánkat.

10/8

Történet: Ehhez fogok a legtöbbet írni, mivel őszintén megmondva nekem nem igazán nyerte el tetszésemet, és el is mondom, hogy miért. Először  sablon sztorinak tűnt, de tettél bele olyan elemeket, amik változatossá tették az egészet. Ez a pozitívabb része. Hogy mi nem tetszett benne? Az irrealitás. Az, ahogy találkozik a fiúkkal. Eléggé egyértelmű volt, hogy a szoba, ahova beesik Letti, ott a hírességek lesznek. Fura volt, hogy háttal benyitott, és egyből elesett, aminek következtében beverte a fejét, majd Harry-vel is összefejelt, és utána elment hányni. Itt nem igazán értettem az összefüggést. A fürdőszobás részben pedig két mondaton belül, ötször fordul elő a a száj szó. Az megint érdekes, ahogy Dan odakerült. Honnan tudta hol kell keresnie, mikor Letti is véletlenül került abba az épületbe, ami a korláton túl volt. Az is különös, ahogy Letti kiakadt Harry viselkedésén, meg hogy először könnyezet, majd következő pillanatban, már "szétbőgött" fejjel ment vissza. Még egy-két jelenetet kiemelnék, ami ismét csak elég abszurd volt, méghozzá az, hogy Harry tudta, melyik iskolába jár, és éppen melyik teremben van az órája, ahol megtalálhatja, illetve az a rész, amikor a buszmegállóban várta Letti a buszt. Kicsit különös, hogy egy buszmegálló üres legyen, vagy ha mégsem volt az, senki ne ismerje fel Harryt. Nem fogok mindent kiírni, mert voltak még ilyen részek, amik az abszurditást súrolták, vagy el is érték azt. Látszik, hogy a alapötlet jó, csak valahogy a megvalósítása nem sikerült tökéletesre. Néhol nem olyan összeszedett az írásod, mintha kapkodnál, és el akarnál jutni valahova viszonylag túl gyorsan. A részek viszont egyre inkább javultak, azt tapasztaltam, hogy fejlődtél te is írásilag. Azt tudom tanácsolni, hogy próbálj minél összeszedettebben írni, nem sietni, és részletezni jobban az eseményeket. Az, hogy van érzéked az íráshoz, látszik a másik blogodból, ami nem fanfic, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a követekező részek egyre jobbak lesznek, tartalmasabbak, és összeszedettebbek

10/6

Összesen: 30/23

Remélem nem bántottalak meg kritikámmal, csupán az őszinte véleményemet írtam le.Megpróbáltam úgy írni ismét csak, hogy építő jellegű legyen a kritika, ezért is írtam ki azokat a részeket, amiket furának találtam.  Fantáziád van, az látszik is az alaptörténetből, már csak a megvalósításra kell figyelj, de mivel van tehetséged az íráshoz, sok gyakorlással, ezt el tudod érni.

Xoxo, 
       Bell

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése