2014. november 21., péntek

Segítség - Chatbox betétele blogba

Ahoy!
Ismét jelentkezem, és a bejegyzésben Jetta P.-nek segítek, miszerint hogyan is kell Chatbox-ot betenni a blogunkba. Sajnos képekkel nem tudom illusztrálni a folyamatot, mert a Blogger vicces kedvében van, és nem enged képeket feltölteni. Próbáltam minél érhetőbben, s egyszerűbben elmagyarázni, remélem hasznotokra volt! Ha viszont még így sem értitek, akkor dobjatok meg minket egy e-mail-el, és valamelyikünk további bevezetésben részesít benneteket.

1. lépés
- Először is mennyünk arra az oldalra, ahol Chatboxot lehet létrehozni (Cbox)
2. lépés
- Kattintsunk a fent található 'sign up'-ra. Ott töltsünk ki mindent megfelelően és pontosan. Az első az az a név, amivel majd a későbbiekben betudunk lépni. Nem lehet megadni ékezetet.
3. lépés
- Miután kitöltöttük az összes mezőt kattintsunk alul az 'I have read..' előtt elhelyezkedő kis négyzetre, hogy ki legyen pipálva. Utána pedig a 'Create my Cbox!'-ra.
4. lépés
- Ha minden adatunkat elfogadja az oldalt, akkor már létre is hoztuk a 'profilunkat'. Bejelentkezni úgy tudunk, hogy a felhasználó nevünket beírjuk a Login name-hez, a jelszót amit meg megadtunk értelem szerűen a 'Password' után hagyott térbe.
5. lépés
- Miután bejelentkeztünk a Control Panel Home nevezetű részlegre dob ki minket.
6. lépés
- Ha beszeretnénk állítani a Chatbox-unk színet, akkor azt a Look & Feel --> Colour & fonts helyen tehetjük, aztán alul 'Apply'.
7. lépés
- Miután minden beállítással végeztünk, és mentettük is a 'Publish!' szóra kattintsunk. Ott látunk különféle lépéseket, de semmit nem kell átállítanunk! Nekünk a 'Step 3' kell csak. Ott kijelöljük az egészet, CRTL+C (másolás) billentyűzet kóddal másoljuk.
8. lépés
- A blogunkra megyünk az 'Elrendezéshez'. Ott 'Modul létrehozása', és a 'HTML/JavaScript' mellett lévő plusz jelre megyünk. 
9. lépés
- Megjelenik az ehhez tartozó rész. A névhez nem szükséges semmit írni, de a tartalomba CTRL+V (beillesztés) billentyű kóddal vagy jobb egér gomb beillesztéssel bemásoljuk a kódunkat. Ezután katt a mentésre, és várjuk meg még eltűnik az ablakunk.
10. lépés
- Miután eltűnt az ablak a fent található 'Elrendezés mentése' narancs sárga dobozban lévő szövegre kattintsunk, hogy elmentse a beállításunkat. Miután kiírta, hogy módosította a rendszer a változásokat készen is vagyunk.

Csók, ölelés,
Delilah

3 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Kedves Jetta P.!

      Szíves örömest! Ha bármily formájú segítségre lenne szükséges az elkövetkezendő időkben, nyugodtan fordulj hozzánk! ♥

      Csók, ölelés,
      Delilah

      Törlés
  2. Szia Delilah! Még valamelyik nap küldtem neked egy e-mailt.Gondoltam szólok itt is ha mondjuk nem kaptad volna még meg.:)) Várom a válaszod! :)

    VálaszTörlés