2014. december 28., vasárnap

74. Kritika: The Dimension

Üdv minden Honest C.-t olvasó babocskának!
El sem tudjátok képzelni mekkora örömmel tölt el, hogy már másodszorra kérnek konkrétan tőlem kritikát! Ennek örömére [és Angel S.-nek is, hogy ma betévedtem a Rendelésekhez], érkezik is a kritika!

Blog megnyitásáért KATT 

Kinézet.
Látom a design saját, így akadékoskodhatok, hisz könnyebben javítasz [just joking]. A színek szépen összhangban vannak, de valahogy... egy dimenzióról nekem először nem szürke jut eszembe. Egy kicsit nagyon egyszerű nekem. Egy fantasyhoz képest inkább úgy tűnik mintha nem is egy DESIGN blog szerkesztője lennél. Egy kicsit több színt a blogba, ha kérhetem!
A modulok rendben vannak, fontossági sorrend jó, bár ha csináltál menüpontokat, szerintem az archívum már nem kell.
A feljéc... Nos, elsőre nem is lenne rossz, ha kettőt pislantva utána nem az jönne le, hogy unatkoztál egyet a Photo Filtre-vel. Ezek a kifakítások annyira hogyismondjam? Értem én, hogy a blogod szürreális, de ha már élő embereket használsz fel, akkor ne "maszatold" el őket. Oh, és a cím alatti fehér szöveg... majdnem teljesen függőlegesbe hajtottam a laptopom, hogy minél közelebb tudjak hajolni, de sajnos nem sikerült az egészet elolvasnom így sem.
Nos, a részek címe aránytalanul nagyobb a történet méretével. Kicsit vegyél vissza a címek méretéből, és növelj a sztorién.
Történetről: hívogatóbb lenne, ha nem "kolit" írnál, hanem kollégiumot. Egy kicsit fura két mondatba ennyi érzelmet, feszültséget belevinni. "A kíváncsiság majd megöli, és már nem bírja tovább". Ha nem olvastam volna az összecsapott első részt, akkor azt hinném, hogy többször is visszajár, és idővel nyitja csak ki azt az ajtót. Komolyabbnak tűnne a történet, ha néni helyett hölgyet írnál.
10/6.5

Történet
Valószínűleg úgy vágtál neki, hogy ITT A SZÜNET, VAN IDŐM, NYITOK BLOGOK, de, mint ahogy az lenni szokott egy kicsit te is belebuktál az időbe. Ez az időszak [másik pedig a szeptember], amikor szinte már tiltanám a blogolás elkezdését. Szeptemberben még kirörüli magát mindenki, aztán októbertől jönnek a felelések, dolgozatok, meg a többi - és tádám! Nincs időd! Azt tanácsolnám [igen valahol a ff-mel én is itt buktam el], hogy írj meg előre legalább tíz részt, aztán folytasd, hogy iskola miatt ne hónapos közökkel hozd a részeket!
Ha úgy gondolod, hogy hibázol KÉRJ FEL EGY BÉTÁT, vagy egy barátnőt, aki legalább szeret olvasni / tud írni, hogy nézze át neked a részeket, mielőtt posztolnád.

"Bementünk az épületbe, a szüleim pedig hozták a bútorokat" - na ebbe kb. a realitás egyenlő a semmivel. Egy kollégiumba nem kellenek bútorok, és milyen már, hogy te egy bőrönddel bevágatsz a barátnőddel, szüleid meg ketten megszakadnak a bútorokkal(?).
Ha beköltözöl akkor a nevelők / koli igazgató fogad, nem egy portás. [kezdem azt érezni, hogy fogalmad sincsa a kóteros életről. Ha nem vagy elég tapasztalt valamiben, vagy nem tudsz a témáról sokat, inkább kutass, kérdezősködj, akár ismerősöktől.]
Tudomásom szerint minden koliban van olyan, hogy szintzárás, így eleve esélytelen, hogy ő ott éjfél körül mászkáljon.
Egy alagsorban mi szörnyű lenne? Mármint, ha már egyszer koleszos, akkor tuti nem a tizenhárom éves szintet üti, így a portás bácsi simán mondhatta azért, hogy ne menjenek le oda inni, vagy... vagy szellemetidézni, akármi. Egyébként is, ha már egyszer tilos lemenni, akkor miért nem zárják?
Ha fel van kapcsolva a villany, akkor kettő darabka lépcsőfokról miért nem látta a bácsi Jenette-t?

Nem indul rossz történetnek, ha több realitás lenne benne [mármint a normális részeknél]. Jobban ki kellene dolgoznod, többet kellene foglalkoznod vele!
10/6

Helyesírás.
Prológus: egy kicsit sok a "csak egy".
"dimenzió...Ahogy" - általános iskola alsó tagozat: A mondatról. Írásjel és következő mondat első betűje között szóköz van.
"ami az ajtón át van" - helyessen: ami az ajtón túl van
"Jöttek a dimenziók maguk után" helyesen: Jöttek a dimenziók egymás után.
"mennyek" helyett menjek
"Ha ő nem lett volna, én még mindig egy rémálomban lennék VOLNÉK"

1. Fejezet: - Szép nem - kérdezte" - akkor kérdőjel is kell!
Kérlek szépen írd ki azokat a szerencsétlen kis számocskákat.

Vesszőkkel, és az összetett mondatokkal nagyon bajban vagy.
A tagolás meg a másik. Egy-két helyen mondhatni egész jól eltaláltad, de van ami borzasztóan egybe folyik. Oh, és ha ilyen rövidek a részeid, akkor ezek nem fejezetek, hanem részek. A fejezet terjedeme sokkal nagyobb.
10/6.5

Összesen: 30/19

Remélem nem bántottatalak meg, nem az volt a célom.


Miss D.

2 megjegyzés:

  1. Kedves Lynette!
    Nagyon szépen köszönöm a kritikát, sokat segítettél. A hibákat kijavítottam, és megfogadom a tanácsaidat! Még egyszer nagyon köszönöm:)
    Millió csók
    Angel S.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Angel!
    Nincs mit!:)
    Miss D. :*

    VálaszTörlés