2014. augusztus 28., csütörtök


60. Kritika: Yume-chan világa

Sziasztok!
Vissza tértem az első megrendelt kritikával! Sajnálom azaz gomen, hogy eddig elhúzódott, saját dolgaim és persze Yume miatt is, aki új designnel kedveskedett az olvasóinak.
Mielőtt belevágnék a kritikába el kell mondanom, hogy félve vállaltam el, mert olvasója vagyok a blognak. Mind amellett nagyra értékelem a kedves bloggerina munkáját és relative "barátok"" vagyunk. Viszont mindenképpen tőlem kérte, még pedig, ha jól sejtem azért, mert nagyon ad az én picinyke véleményemre!
A blog megtekintéséért katt.

Kinézet: A fejlécet nem tudom te készítetted-e, ha igen le a kalappal, ha nem akkor a tervező előtt. Kicsit kusza, de mégis valami eszméleten, aprólékosan kidolgozott. Tökéletesen illik az animéhez (Kyoukai no Kanata), amit személy szerint éppen annyira imádtam, mint ahogy te is. A sok vér mindenhol valószínűleg Miraié, aki az elátkozott klán utolsó leszármazottja, de nem megyek bele, mert csak mi tudjuk a lényeget. Egyetlen problémám van, ami böki a csőröm, de már jó ideje az a háttér! Ha éjjel nézi egy olvasó, akkor kivakítja a szemét ez a világos, mindamellett szerint ehhez a fejléchez jobban illene egy bordó vagy akár vérszín. Most jöjjenek a modulok, sokkal jobb volt a körös megoldásod, ahogy ketté szedted az oldalakat, így olyan soknak érzem az egészet. Egy kis változtatásra szeretném felhívni a figyelmed a sorrendet illetően: Menü, Így rendelj!, Chat, Feliratkozók (jobb ha feljebb van, mert így, akinek tényleg tetszik az hamar megtalálja) Várólista (ez igazság szerint csak neked fontos, hogy lássad, hogyan állsz, szerintem a fanfic rendelések oldal elejére is tehetnéd, hogy ne foglalja a helyet.) Elérhetőségek, Másik blog (ide szerintem tedd be a blogod fejlécét, sokkal jobban mutat ;)) és végül a Cserék. A látogatók modulra semmi szükség, mivel te látod magadnak a többieket, pedig ez nem érdekli annyira, az Archivumra azért nincs szükség, mert az oldalaknál mindent meglehet találni a linkek alapján. Térjünk ki egy kicsit bővebben az oldalakra! Tetszik, hogy azzal kezded, hogy mi is az anime + manga, azon belüli műfajok és Japán. Az ismertetők jó, viszont a várólisták megint csak neked mondd többet. Fanfiction oldalt össze lehetne vonni a kész ficekkel egy modulként, praktikusabb lenne. "Top 20 anime pasi" vicces, de feldobja az oldalt, ahogy a következő is. A vendégkönyv megint csak felesleges, hiszen mire való a chat? Az ajánlók címet átírhatnád, mert ha így marad, akkor az anime ismertetőket is oda kellene tenned értelemszerűen.
10/8 (Próbálok szigorú lenni!)

Helyesírás: Egy két elgépelésen kívül mást nem vettem észre, az elején tényleg több ismétlésed volt, de mára már sokkal árnyaltabban fogalmazol. Ezt sem tudom felróni neked, pedig próbálok benne hibát lelni. Bele olvastam az egyik írásodba és észre vettem egy másik apró hibát! Ha párbeszédet írsz és azt nem zárod le, hanem folytatod, akkor szükségtelen a pont. Így a helyes: - Igen. Ha nagyon szeretnél. Úgysem tudnánk megállítani- nevetett fel Kagome.
10/8

Történet: Állandó történet nincs, így több szempont alapján fogok értékelni, legalábbis próbálkozok.
Ismertetők: (konkrétabban: Kyoukai no Kanata) Fontos tudni valók, amik egy átlag sorozatnál vagy filmnél is szerepelnek, azok nálad is meg vannak. Örülök annak, hogy az ismertetőket nem kimásolod az aktív oldalakról, hanem saját magad írod őket, ebből látszik, hogy sok időt fordítasz rájuk. A pontozásoddal nem mindig értek egyet, de ez már saját vélemény, nem szólhatok miatta. Hiszen a saját véleményedről van szó és azt pontozod, amit gondolsz róluk. A grafikáról írottak számomra mindig is kevés volt, hiszen minden évhez eltérő stílus tartozik, erről még írhatnál kicsit többet, hiszen a laikusok ebből nem fogják megtudni miben különbözök egyik a másiktól. Kapcsolódó műveket jó, hogy leírtad, hiszen aki kedvet kap hozzá az a továbbiakra is kíváncsi lehet, ha kedvet kap. Imádom, hogy a végére teszel pár képet, ami még jobban felkelti az emberek érdeklődését. Jó tanácsként mondanám, hogy egyszer próbáld meg keverni a képeket gifekkel, egymás alatt, hátha dobna rajta valamennyit.
Egy részes: (konkrétabban: Misaki x Usui /Kaichou wa Maid-sama/)
Mivel megrendelésre dolgozol, azért vannak szabályok és elvárások, amiknek meg kell felelned miden áron. Ezt egy közös ismerősünk kérte, akinek a neve most maradjon anonim. Egy befejezett anime folytatását azaz lezárását kérte az illető. Hiába meg van kötve a kezed, mégis képes vagy bele vinni valami újat a fanfiction és az anime keretein belül. Ebből is látszik, hogy szereted, amit csinálsz és mindent bele adsz, hogy a legjobbat hozzad ki belőle. Sajnálom erről jobban nem tudok írni, hiszen nagyon nem is lehet...
Több részes: (konkrétabban: Mikasa x Eren part 1 /Attack on Titan/)
Az egyik kedvenc sorozatunk alternatív folytatása megspékelve egy kis romantikával. Miután leadták az első évadot nagyon sok fanfic született ezzel a párossal, bár én a tiedén kívül még nem olvastam mást. A lényeg az, hogy teljes mértékig bele éled magad abba, amit írsz és ezért reálisan tudod vissza adni mind azt, amit kérnek tőled. Éppen ezért megemelem előtted a kalapom, mert nagyon kevesen vagyunk képesek ilyenre és ez mind-mind írói tehetségről árulkodik. Maga a történet itt is adott, ezért nem is mennék bele tüzetesebben, aki akarja úgy is előbb az animét nézi meg legalábbis szerintem. Itt még ki kell emelnem pozitívumként,  nagyon jól teszed, hogy  bemásolod az előzményeket, ezért is csak gratulálni tudok neked.
10/8,5

Összesen: 30/24,5

Remélem nem bántottalak meg, azzal amit írtam és legalább egy kis részét megfogadod a tanácsaimnak.
Nagyon várom a következő írásaidat!
ui.: Az előző designed alapján írtam, az valahogy jobban elnyerte a tetszésemet. A mostani sokkal sötétebb, szerintem próbáld ki az élénkebb színeket, vagy akár konkrét művek alapján.
Végül szeretnék ajánlani pár animét, ami talán neked is tetszik, de figyelmeztelek a legtöbb szezonális:

- Aka ga kill
- Sword Art Online, SAO II

- Fairy Tail
- Tokyo Goul
- Tokyo ESP

xoxo: Victoria Wolf

1 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen hosszú kritikát írtál! Mindent meg fogok fogadni!:D
    A fejlécet én készítettem, örülök, hogy tetszik. :) A modulok közül tényleg ki kéne vennem párat, abban teljesen igazad van. Már is hozzálátok. :)
    Amiket ajánlottál animét, meg fogom nézni, amint lesz elég lélekenergiám egy hosszabb sorozatnak nekilátni.:D
    Köszönöm szépen mindent!

    ~Yume-chan

    VálaszTörlés