2014. április 4., péntek

48. Kritika: Travel around the world

A blog megtekintéséért katt.


Kinézet: Először is kezdeném a fejléccel. Nekem nem igazán tetszik, és nem illik a blog témájához sem. Legalább is nem értem a háromszor is szereplő félmeztelen férfi szerepét, aki mosolyog, mikor a blog hangulata nem éppen vidám. A cím színe sem éppen odaillő, pedig más színnel, mondjuk egy barnával jól nézne ki.  Az összképpel nem lenne baj, mivel a domináló színek illenek egymáshoz, de a betűk színe túl sötét, és mivel a háttér is az, így nehezen olvasható. A piros és a kék színek használata felesleges, és nem oda illő. Ajánlanám, hogy használj helyettük bézs színt, illetve a bejegyzésem belül is használhatnád ezt, hogy könnyebben olvasható legyen. A modulok jók lennének, csak ne azt tedd ki elsőnek, hogy "Barátnőmé", inkább valahova a végére helyezd át, mert nem ez a legfontosabb, hanem az "Infók".
10/8

Helyesírás: Az elírások mellett nagyon sok helyesírási hibával is találkoztam, illetve fogalmazásbeli problémákkal. Egy párat kiírtam, hogy legközelebb ne kövesd el ezeket a hibákat: "álom beli" - helyesen: álombeli; "forgató könyv" - forgatókönyv; az "e" kötőszócskát pedig mindig kötőjellel írjuk, pl: tudtad-e. Fogalmazásbeli elírásból egyet emelnék ki: "- Ne rinyálj már, mint egy kislány lehet, hogy most kapsz állást, sőt abban a szakmában amit szeretsz, hiszen tudtam nem azért van 4felsőfokú nyelvvizsgád, meg nem azért tanulsz most is franciául megy magyarul csak úgy szorgalomból, de homályosíts fel ha tévedek a nyelvek iránti szeretetedben." ez így nagyon értelmetlennek tűnik egy átfogalmazás segítene, esetleg valami hasonló:
- Ne rinyálj már, mint egy kislány, lehet, hogy most kapsz állást, sőt abban a szakmában amit szeretsz, hiszen tudtommal nem azért van négy felsőfokú nyelvvizsgád, és nem azért tanulsz most is magyarul és franciául, csak úgy szorgalomból, mert nincs jobb dolgod, hanem a nyelvek iránti szereteted miatt. Gondolom feltűnt mi a különbség. Ha elkezded, hogy nem valamiért csinálsz valamit, akkor azt azért merttel kell folytatni, hogy tudd megmagyarázni, vagyis ebben az esetben így lenne a helyes. Összességében csak azt tudom tanácsolni, hogy nagyon figyelj a helyesírásra, ha valamiben nem vagy biztos ellenőrizd le, az elírásokat pedig úgy tudod javítani, ha átnézed a fejezeteket. Figyelj még arra, hogy minden írásjel után használj szóközt. Még van egy problémád, ami a párbeszédekhez kapcsolódik. Valahogy a kötőjel a párbeszédek előtt elcsúszik, vagy nem is tudom, de nem mutat jól. Azt hiszem az lehet a probléma, hogy szóközt teszel a kötőjel elé párbeszéd esetén, próbáld meg nélküle.
10/7

Történet: Az elején azt gondoltam, hogy jó történet lesz, de nagyot tévedtem, és csak szenvedtem az olvasással. Az alapötlet jó lenne, de a kivitelezés nagyon rossz. Nincs túl sok logikai összefüggés a cselekmények között, és az egész olyan abszurd. Az hogy egy férfi szemszögéből írod nem hiteles, inkább nőies a karaktered. Nagyon könnyen elbánik vele mindenki annak ellenére, hogy maffia családból származik, emellett gyámoltalan, hisztis, olyan személy aki nőként is idegesítő lenne. Azt se igazán értettem, hogy honnan tud ennyi mindent Carmenről, mikor az elején fogalma sincs róla, hogy ki ő. Más ami még feltűnt, hogy a barátja említette, hogy tanul magyarul, mégis mikor a főnöke irodájában jár fogalma sincs róla, hogy hol van Magyarország, és még nem is hallott róla, aminek valljuk be nem sok értelme van így.  Ha több időt szánná a blogodra és a történetre talán jobb lenne, csak dolgozd ki rendesen, úgy hogy az hiteles legyen, mert van benned lehetőség, és jó a fantáziád is, csak ez így kevés. Ajánlani tudom, hogy kezd előröl a fejezetek átnézését, és javíts rajtuk. Ne siess a részekkel, inkább dolgozz ki őket jobban, nem baj az ha hosszabbak a fejezetek, és semmiképpen se hagyd abba, mert jó nagyon az alapötlet.

10/7

Összesen: 30/22

Remélem nem bántottalak meg a kritikámmal, csak próbáltam őszinte lenni, és úgy megfogalmazni, hogy segíteni is tudjalak a fejlődésben. Ha szeretnéd és ha tudok bármiben segítek a bloggal kapcsolatba. Van benned lehetőség ahhoz, hogy jó író legyél, csak gyakorolj sokat.
xoxo
Hallie Sanford

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése