2014. február 12., szerda

44. Kritika: Everything has changed

A blog megtekintéséért katt!

Kinézet: Szép lenne, csak kissé nagy a szélessége, vissza kellene vegyél belőle. Az oldalakból kevés van, a modulsávban jobban mutatna. A fejléced szép, bár látom nem saját, de jól néz ki, csak számomra túl vidám a lány, aki elméletileg sok mindenen ment keresztül. Jó ha a fejléc legalább hangulatában tükrözi a történetet. A modulnál kicsit változtatnék a sorrenden, ha oda tennéd az oldalakat, akkor az szerepelhetne legelöl, utána esetleg egy kis bevezetés a blogról, vagy rövid tartalom, valami kis tájékoztató, azután a figyelmeztetés, chat, ki készítette a fejlécet, és utána jöhet a többi.

10/8.5

Helyesírás: Ezzel nem is lenne gond, mert hibákat nem találtam, viszont az írásjelek után mindig tegyél szóközt, ez nagyon fontos. Mást itt nem tudok kiemelni.

10/9.5

Történet: A prológust olvasva, ami inkább első résznek tűnik, csak rövidebb, arra gondoltam, hogy egy jó történettel fogok találkozni, mert nagyon szépen fogalmazol. Viszont ahogy olvastam a részeket jött a csalódás. Már a prológusban sem tudtam átérezni, a fogalmazásod ellenére sem, a főszereplő szenvedését, később pedig még úgyse. Ahhoz, hogy az érzelmek átjöjjenek a jó fogalmazáson kívül részletezésre is szükség van, ami nálad nem történt meg, túlzottan sietsz a részekkel. Ezzel függ össze, hogy nem lesz sok értelme annak amiket leírsz. Itt arra gondolok, hogy a rendőr mégis honnan tudja, hogy a lány Liam testvére? Később ismét ez a kérdés merül fel, amikor megjelenik a rendőr a háznál, mikor Amyt keresi. Oda kellett volna írnod, hogy ugyan az a rendőr volt, mert nem hiszem, hogy abba a városba mindenki ismer mindenkit, ha meg mégis, azt írd le. Ha nem a testvére volt, de mégis azt hitte az azonosításnál, akkor az arca legalább össze kellett volna törjön, hogy nehezebben lehessen felismerni. Még egy fura rész, hogy csak úgy elmegy valaki egy idegennel, és simán belegyezik, hogy ott lakjon, a házát pedig üresen hagyja. Ezek olyan hibákat, amiket részletezéssel ki lehetne küszöbölni. Annyira szépen fogalmazol, és az egészet elrontod azzal, hogy nem figyelsz a részletekre, nagyon sietsz, ami rossz hatással van a történetre. A részek rövidek, és az elején jársz még, így még átírhatod őket, kibővítheted, mert érdemes vele foglalkoznod. Ami tetszett még benne, hogy annak ellenére, hogy Liam és Louis is benne van, nem fanfiction, csak a nevük és kinézetük az de mégsem a 1D-ről írsz, és nem is tűnik sablonnak.

10/7

Összesen: 30/25

Remélem nem bántottalak meg a kritikámmal, próbáltam építő jelleggel megírni, és tényleg azt tanácsolom, hogy fektess több időt az írásba, mert jó vagy benne, csak részletezz, és figyelj minden apróságra, mert ami számodra lehet, hogy egyértelmű, az olvasónak nem lesz az.

xoxo,
Hallie Sanford

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése